fredag 12 oktober 2012

Keep Austin Weird

Innan vi kommer till Austin åker vi genom ett landskap som liknar Sverige. Värmen är tillbaka och det är grönt överallt. Senaste veckan har det varit Köra, tanka, pissa, röka, köra, tanka, pissa, röka, köra, tanka, pissa, röka, ta in på motell. Nästa dag likadant: Köra, tanka, pissa, röka, köra, tanka, pissa, röka, köra, tanka, pissa, röka, ta in på motell. Lite slitna kommer vi till Austin på torsdagen. Kropparna har ont lite varstans så vi ser fram mot ett par dagar av vila från motorcyklarna.

I helgen är det City Limits Music Festival och det är mycket folk i stan. Band som Red Hot Chilli Peppers, Neil Young & Crazy Horse, och First Aid Kit spelar. Vi tar en taxi till 6th street vilken är bargatan i Austin där nästan alla ställen har livemusik. Ett band lirar en timme eller så, sen kommer nästa gäng och ställer upp sina instrument. Flera av musikerna kunde man se på olika ställen i olika band senare under kvällen.

Austin är helt klart ett ställe jag kan tänka mig att bo på. Det är den enda staden i Texas som är är demokratisk, och de kallar sig själva Live Music Capital of the World. I USA har städerna ett motto och Austins är: Keep Austin Weird.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar